2015. január 26., hétfő

Tények a FLABéLOS sikersztori mögött

Tényleg hatékony? Mit mond, aki kipróbálta? Hogyan működik, mi történik a szervezetünkkel használat közben? Lehet rosszul használni? Sok kérdés felmerül a FLABéLOS kapcsán, amelyekre ezúttal kutatási adatok* segítségével keressük a választ.

*A cikkben szereplő adatok egy országos reprezentatív mintán végzett felmérésből származnak, amely összesen 1400 fő bevonásával, a 18-69 éves korcsoportban készült. Momentor Kft., 2014 október.

Szeretnénk többet mozogni
A rendszeres mozgás beiktatása, illetve gyakoriságának növelése a levágyottabb tevékenység, amivel a lakosság kétharmada szívesen töltene több időt. A rendszeres séta és kerékpározás a leggyakoribb mozgásforma, de számottevő már a futás és az otthoni fitneszgépek használóinak aránya is. Sajnos jelenleg a felnőttek 22%-a semmilyen mozgást nem végez, amely arány nőtt az előző év azonos időszakának felméréshez képest; számukra leginkább az időhiány, az anyagiak vagy az élvezetet jelentő mozgás megtalálása okoz nehézséget. Ez utóbbi lehet a FLABéLOS sikerének egyik kulcsa, mivel a készülék használata a tapasztalatok szerint kellemes, nem megterhelő, nem kell hozzá különösebb akaraterő sem, és a használója időt is spórol vele, hiszen átöltözés nélkül napi 10-20 perc elegendő a teljes test átmozgatására.


Mire használjuk a FLABéLOS-t?
A FLABéLOS használata elsősorban a túlsúly csökkentéshez, az alakformáláshoz kötődik, azonban egyre többen vannak azok, akik az egészségmegőrzés és a megelőzés eszközét látják benne. Ennek megfelelően egyre több középkorú, és idősebb személy is a FLABéLOS rendszeres használatával szeretne egészségi állapotában javulást elérni. A készülék már most számos, ún. „gondoskodó vállalat” irodájában is megtalálható, így biztosítva lehetőséget a kollégák számára, hogy egy kávészünetnyi idő alatt tegyenek a monoton ülőmunka egészségre ártalmas következményeinek a megelőzéséért.

A FLABéLOS-t legalább egyszer kipróbálók száma 2014 végére elérte a 700 000 főt, reprezentatív kutatási adatok alapján a 18-59 évesek 10%-a, a 60-69 évesek 5%-a próbálta már ki a készüléket szalonokban, munkahelyeken, ismerősöknél vagy otthon. A márka ismertsége 55,6%-os a teljes 18-59 éves lakosság, és 67%-os a nők körében.

Kik írnak a netes fórumokon és mit mond a kutatás a valós tapasztalatokról?
A FLABéLOS ilyen mértékű ismertsége sokakat sarkall vélemény formálására, gyakran a készülék kipróbálása és a működési elv és hatásmechanizmus megértése nélkül. Az interneten rengeteg vélemény olvasható, amelyből azonban kevés azoknak a felhasználóknak a száma, akik valóban minimum 2-3 hónapos, rendszeres használat alapján számolnak be a tapasztalataikról.

A FLABéLOS megítélése alapjaiban változik, ha valaki legalább egyszer kipróbálja ezt a mozgásformát, pedig a legkedvezőbb hatások csak rendszeres használat során alakulnak ki. Már az egyetlen alkalommal kipróbálók közel fele (44%) is nagyon elégedett a készülékkel, a használati gyakoriság növekedése – a használat során bekövetkező pozitív változások miatt – azonban tovább növeli a készülékkel kapcsolatos elégedettségi szintet. A rendszeresen használók kétharmada nagyon elégedettnek mondja magát a FLABéLOS használatával kapcsolatban.

Lehet a készüléket rosszul használni?
A FLABéLOS készülék minősített orvostechnikai eszköz és megvannak a használatának a szabályai, amelyeket figyelmen kívül hagyva valóban lehet negatív tapasztalatokat szerezni. A forgalmazó honlapján szerepel egy videó és egy részletes leírás is arról, hogyan kell a készüléket használni, de az első alkalommal kipróbálók sokszor nem rendelkeznek ezzel az ismerettel. A készülék egy hagyományos mozgásformához képest az izom összehúzódások sokszorosát produkálja, így edzetlen szervezettel nem tanácsos rögtön az erősebb programokkal indítani. A készüléken történő álló testhelyzet módja (terpesz nagysága, térd hajlásszöge, gerinc helyzete) sem mindegy, így a helyes használatnak érdemes utánanézni a használat előtt. A másik, gyakran előforduló probléma az irreális elvárások támasztása a FLABéLOS-szal kapcsolatban, miszerint, ha 5 vagy 10 alkalom során a felhasználó nem tapasztalt drasztikus mértékű fogyást, a készülék használatát csalódottan abbahagyja. A kitartás hiánya és a csökkenő motiváció azonban az összes többi mozgásforma esetében sem hozza meg az áhított eredményt. Fontos szem előtt tartanunk, hogy a nagy túlsúly sem két hét alatt keletkezett, ezért aki azzal a céllal használja a FLABéLOS-t, hogy a túlsúlyát csökkentse, türelmesnek kell lennie és a készülék hosszú távú és rendszeres használata mellett a helyes étkezésre és a megfelelő mennyiségű tiszta víz fogyasztására is oda kell figyelnie.

Mi zajlik a szervezetünkben a FLABéLOS használata során?



A billegő mozgás generálta izom összehúzódások révén általánosan javul a keringés az egész testben, nemcsak a nagy erekben, hanem a mikrocirkuláció szintjén a sejtekben, szövetekben is.
A használat során érezhető is egyfajta bizsergés a testben, ami annak köszönhető, hogy a bőr alatti kis kapilláris erek is megnyílnak és javul az erek mikrocirkulációja. Ennek a jele a bőr alatti lerakódások helyén a viszkető, égő érzés, amit ilyen mértékben a hagyományos mozgásformákkal nehezen vagy nem is lehet elérni.
A keringésjavulás következtében a kapilláris hálózat keringése megnő, ezáltal javul a szöveti oxigenizáció, javul a sejtek oxidációs folyamata, tehát több oxigén fog a szövetekig és a sejtekbe is eljutni. Javul ezáltal a metabolizmus, azaz az anyagcsere-folyamatok sejt szinten javulnak. A tápanyagok hatékonyabban beépülnek és a salakanyagok is könnyebben elszállítódnak. Érdemes megfigyelni, hogy 10 perc FLABéLOS használatot követően utunk sok esetben azonnal a mellékhelyiségbe vezet, amely szintén annak a bizonyítéka, hogy az anyagcsere folyamatok felélénkülnek.
A FLABéLOS használata tehát mindenkire pozitív hatást gyakorol, arra is, aki egészséges és szeretné vitalitását megőrizni hosszabb távon, vagy a szervezete regenerációs folyamatát szeretné beindítani. Minden regenerációs folyamat lényege a keringésjavítás, ezt érjük el a masszázzsal, az aktív testmozgással, a nyújtással, és a modern kozmetológiai eljárások zöme is a keringésjavításra irányul.
A jó keringés tehát az egyik legfontosabb feltétele a jó egészségnek és a jó közérzetnek. Az ödéma vagy vizesedés és a fogyás, a méregtelenítés esetében is nagyon fontos szerepe van annak, hogy mind a vér, mind pedig a nyirokkeringés javul. A kulcs tehát ez a kettősség! Az kevés ugyanis, ha csak a vérkeringés javul, a nyirokkeringés viszont pang. A nyirokerek a szervek kötőszövetének elvezető rendszerét alkotják, tehát a folyamatos áramlásuk biztosítása, illetve a nyirok elvezetésnek a serkentése rendkívül fontos élettanilag.
A FLABéLOS használata következtében a keringés javulása négy helyen érvényesül:
·         az izomszövetben
·         az ízületekben és a csontok körül
·         a kötőszövetben
·         a belső szervekben
Ez hozza létre a sejtszinten fokozódó anyagcserehatást. Ez a hatás viszont csak akkor jön létre, ha hosszabb távon, rendszeresen (heti minimum 3-5 alkalommal) és helyesen használjuk a FLABéLOS készüléket. Így pedig, ha kellően kitartóak vagyunk, minimális befektetéssel igazán jó eredményt érhetünk el, hiszen a FLABéLOS elvégzi helyettünk a munka nagy részét, nekünk pedig nincs is más teendőnk, mint 10 percre ráállni. S bár a készülék annak ellenére, hogy számos területen és módon fejti ki jótékony hatását, nem csodaszer, de mi magunk tehetünk a csodáért, csak rajtunk múlik!

Mindenkire egyformán hat?
Természetesen nem. Mivel nem vagyunk egyformák, a FLABéLOS készülék is kicsit mindenkinél másképp hat, van, akinél hetek alatt elindulnak lefelé a kilók, másoknak picit több időbe telik a változás. Rengeteg felhasználói visszajelzés érkezik nap mint nap a forgalmazóhoz és a közösségi oldalakra is, legtöbben kedvező és tartós alakváltozásról számolnak be, nem ritka a 20-30 kilogrammos fogyás sem, hiszen sokan épp a nagy túlsúly miatt választják ezt a mozgásformát, amely nem emeli meg a pulzust, és nem terheli meg a tüdőt és a szívet sem. Általánosan jobb közérzetről, magasabb energiaszintről érkeznek visszajelzések, van, akinek a FLABéLOS ízületi gyulladás vagy ödémák elmulasztásában segített, van, aki műtét utáni izomerőnövelésre, regenerálódásra használja, és azok száma is jelentős, akik a csontritkulás megállításáért és visszafordításáért hálásak a készüléknek. A leggyakoribb tanács, amit a felhasználók adnak olyanoknak, akik még soha nem álltak FLABéLOS-on, hogy a készülékről ránézésre nem lehet tapasztalatokat szerezni, ki kell próbálni, mert teljesen más érzetet generál, mint a megszokott mozgásformák.
Ha megvan a saját élmény, az a bizonyos „hűha-tapasztalat”, akkor pedig tudatosan és kitartóan kell menni előre az egészséghez, a jólléthez, a testi- és lelki harmóniához vezető úton.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése